Nordisk Safari Klub

Trofæbehandling i felten

Der er ikke noget, som en fejlfri trofæmontering, der kan bringe minderne frem fra hukommelsen, mens tanken om et ødelagt trofæ næsten er uudholdelig.

En jagtrejse er først slut, når trofæet er hjemkommet i god behold. Desværre er det ikke alle steder i verden, at det helt er gået op for outfitter og guider.

Vores hjemlige konservatorer er således ikke uvante med, at modtage trofæer i en så dårlig forfatning, at det kræver meget ekstra arbejde, at få et lille kunstværk ud af det. Ja nogle gange er skind, gevir, horn eller tænder så medtagne, at det bare ikke – selv for den dygtigste konservator – kan lade sig gøre, at få noget brugbart ud af det.

Ved selv at deltage i feltbehandlingen af trofæ og skind kan du dog hjælpe tingene i den rigtige retning. Ja, i nogle tilfælde kan det måske betale sig selv at lave feltarbejdet med at skinde dyret, åbne læberne, vende ørerne og salte skindet.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere dit trofæ i felten, findes der her på hjemmesiden en fyldestgørende vejledning i feltbehandling af et trofæ til både fuldmontering og skuldermontering. Vejledningen er illustreret med både tegninger og fotos.

Du kan finde vejledningen her: trofaebehandling_i_marken_.pdf (nordisksafariklub.com)

Knæk og bræk med at få fulgt din jagtrejse helt til dørs.

Foto: Jens Kjær Knudsen

Fatalt møde med problemelefant

Der er ganske sikkert flere af klubben medlemmer som har rejst med Omujeve Hunting Safaris i Namibia. Professional Hunter og ejer af Omujeve Hunting Safaris, Corne Kruger, har den 18.

Læs mere »

Mulig fremtid for salg af næsehornshorn

I Sydafrika arbejder man nu på at lancere en plan for at afvikle forbuddet mod handel med næsehornshorn inden udgangen af 2030. Forslaget er kontroversielt, da krybskytter som nedlægger næsehorn for

Læs mere »

Har du nedlagt en Dagga Boy?

Er du til Dagga Boys? Der er ganske sikkert nogle NSK-medlemmer, som enten har nedlagt eller lykkes med at nedlægge en gammel bøffeltyr på fair chase-jagt i løbet af sommeren.

Læs mere »

Trofæmuseet får nyt hjem

Nordisk Safari Klub samarbejder med Børge Hinsch Fonden om Jagt- og Trofæmuseet som tidligere kunne ses på Valdemars Slot.   Tekst: Thomas Lindy Nissen Foto: Børge Hinsch Fonden   Museet

Læs mere »

TROFÆ 3

Så er årets tredje nummer af TROFÆ på vej til din postkasse. Omdelingen finder sted fra 11-14. juni.

Læs mere »