Nordisk Safari Klub

Oplysningskampagne om blyfri ammunition

Miljøstyrelsen i Danmark har i dag lanceret en oplysningskampagne om blyfri ammunition, som skal køre frem til forbuddet mod bly i centraltændt riffelammunition til jagt træder i kraft den  1.4.2024.

Bly fra jagtammunition kan forgifte vilde dyr og hele økosystemer og udgør en sundhedsrisiko for mennesker, der spiser vildt nedlagt med blyammunition.

Derfor skal jagten i Danmark være blyfri. I 1996 blev blyhagl forbudt, og nu er turen kommet til riffelammunitionen. Bekendtgørelsen om våben og ammunition til jagt m.v. forbyder således centraltændt riffelammunition af bly til jagt og regulering i Danmark fra den 1. april 2024.

Kom godt i gang

For at ruste jægerne bedst muligt til overgangen lancerer Miljøstyrelsen en oplysningskampagne med en ny hjemmeside og trykte foldere, som skal inspirere jægerne til at gøre erfaringer med den blyfri ammunition nu, så de er klar til blyforbuddet i god tid.

Den nye hjemmeside om blyfri jagt, som åbner i dag, giver svar på en lang række af de spørgsmål, jægerne ofte stiller om blyfri ammunition. Der er links til forskningsrapporter og undersøgelser for dem, der vil i dybden, og videoer til dem, der foretrækker hurtig, visuel information.

Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside “Blyfri ammunition: God jagt uden bly“.

.

 

 

Trofæ 1-2024

Du kan godt glæde dig, for årets første udgave af Trofæ er på vej til din postkasse. I Trofæ 1-2024 kan du bl.a. læse om: Jagten på samtlige 11 gemsearter

Læs mere »

Kan du hjælpe?

Når jagtmessen i Odense Congress Center løber af stablen den 5., 6. & 7. april, vil Nordisk Safari Klub være at finde med en 100 kvadratmeter stor stand midt i

Læs mere »

Mød os på messen

Når Jyllands største outdoormesse – Jagt & Udeliv i Aars – løber af stablen i Messecenter Vesthimmerland d. 24. og 25. februar vil Nordisk Safari Klub igen i år være

Læs mere »