Nordisk Safari Klub

Italiensk kondiløber mister livet i dødeligt bjørneangreb

En 26-årig mand er død efter et bjørneangreb i Italien

Det er første gang nogensinde, at en ulykke som denne sker i Italien.

Ulykken skete onsdag, hvor den 26-årige mand var ude på en løbetur på en skovsti nær byen Caldes i det nordlige Italien. Da manden ikke kom tilbage efter sin løbetur i den bjergrige region, slog hans familie alarm.

Fredag konkluderede en retsmedicinsk rapport, at manden var blevet påført dybe sår på halsen, armene og brystet. Rapporten bekræftede samtidig, at det var en bjørn, som havde påført ham skaderne.

I marts blev en anden mand angrebet af en bjørn i den samme region, dog havde denne ulykke ikke en dødelig udgang. Det skabte dog allerede dengang en debat i offentligheden om faren ved disse bjørne, som skulle være blevet genintroduceret i naturen mellem 1996 og 2004.

De lokale myndigheder arbejder nu på at spore bjørnen med henblik på at dræbe den, så snart den bliver identificeret.

Ifølge Den Europæiske Naturfond er Italien hjem for verdens mest truede bjørneart, den marsikanske bjørn (Ursus arctos arctos), som er en underart af brunbjørnen.

Det er en underart af brunbjørnen.

Der skulle være omkring 60 af dens slags tilbage i området nær Appenninerne – bjergkæden, der løber mindre end 200 kilometer fra Italiens hovedstad, Rom.

Læs hele nyheden her.

En kilde tæt på sagen har fortalt ovenstående til nyhedsbureauet AFP og nyheden er bragt gennem Ritzau.

Den omtalte bjørn er en marsikanske bjørn, en underart af den mere kendte brunbjørn (som ses her)

Trofæ 1-2024

Du kan godt glæde dig, for årets første udgave af Trofæ er på vej til din postkasse. I Trofæ 1-2024 kan du bl.a. læse om: Jagten på samtlige 11 gemsearter

Læs mere »

Kan du hjælpe?

Når jagtmessen i Odense Congress Center løber af stablen den 5., 6. & 7. april, vil Nordisk Safari Klub være at finde med en 100 kvadratmeter stor stand midt i

Læs mere »

Mød os på messen

Når Jyllands største outdoormesse – Jagt & Udeliv i Aars – løber af stablen i Messecenter Vesthimmerland d. 24. og 25. februar vil Nordisk Safari Klub igen i år være

Læs mere »