Nordisk Safari Klub

Frygten for svinepest udfordrer jægere

I Tyskland kan udenlandske jægere nu kun få jagttegn til en delstat i en begrænset periode. Det tyske myndigheder frygter spredning af svinepest, men en dansk jæger mener, det grænser til diskrimination. Reglerne gælder nemlig ikke for tyske jægere

I juni måned i år valgte Slesvig-Holsten, som mange andre delstater i Tyskland, at begrænse de udenlandske jægeres adgang til Tyskland på grund af den berygtede afrikanske svinepest. Og begrænsningerne rundt i Tyskland må siges at begrænse de udenlandske jægere en del.

I Flensborg udstedes der f.eks. kun jagttegn til udenlandske jægere, hvis de har en gæsteinvitation fra en specifik egn i Slesvig-Holsten, eller til en af de lokale tyske grupper, der har tilladelse til at jage efter kvoter (Begehungsschein).

Det betyder, de skandinaviske jægere, der normalt tager til Tyskland på jagtrejse, vil blive udelukket fra jagt. Det drejer sig om mange tusinde jægere, bare fra Skandinavien.

I Kiel forklarer myndighederne, at restriktionerne skal forhindre spredning af svinepest.

Ingen mening

Danske Lars Bjerrum Danielsen mener ikke, at den forklaring giver nogen mening. Han har jagtet i Tyskland i mange år og siger, at danske jægere sørger for at teste nedlagte vildsvin for trikiner. Hvis der er en reel fare for at sprede svinepesten, burde reglerne også gælde for de tyske jægere, som stadig må rejse rundt i Tyskland og jage uden restriktioner. Der kan dog være særregler i visse delstater.

SSWs nyvalgte formand Christian Dirschauer har ikke yderligere kendskab til den specifikke situatio, men vil sætte sig ind i sagen og drøfte den med landbrugsudvalget.

Kilde: Flensborg Avis

Fatalt møde med problemelefant

Der er ganske sikkert flere af klubben medlemmer som har rejst med Omujeve Hunting Safaris i Namibia. Professional Hunter og ejer af Omujeve Hunting Safaris, Corne Kruger, har den 18.

Læs mere »

Mulig fremtid for salg af næsehornshorn

I Sydafrika arbejder man nu på at lancere en plan for at afvikle forbuddet mod handel med næsehornshorn inden udgangen af 2030. Forslaget er kontroversielt, da krybskytter som nedlægger næsehorn for

Læs mere »

Har du nedlagt en Dagga Boy?

Er du til Dagga Boys? Der er ganske sikkert nogle NSK-medlemmer, som enten har nedlagt eller lykkes med at nedlægge en gammel bøffeltyr på fair chase-jagt i løbet af sommeren.

Læs mere »

Trofæmuseet får nyt hjem

Nordisk Safari Klub samarbejder med Børge Hinsch Fonden om Jagt- og Trofæmuseet som tidligere kunne ses på Valdemars Slot.   Tekst: Thomas Lindy Nissen Foto: Børge Hinsch Fonden   Museet

Læs mere »

TROFÆ 3

Så er årets tredje nummer af TROFÆ på vej til din postkasse. Omdelingen finder sted fra 11-14. juni.

Læs mere »