Nordisk Safari Klub

Besøg hos Nielsen Gun Parts

Den 7. november var der klubarrangement med rundvisning hos Nielsen Gun Parts i Rask Mølle – det blev en lærerig og interessant oplevelse for de fremmødte.

Efter et par klubarrangementer, der måtte aflyses grundet for få tilmeldinger, lykkedes det i begyndelsen af november at mønstre deltagere nok, til at afvikle besøget hos Nielsen Gun Parts i Rask Mølle.

De omkring 20 fremmødte fik over et par timer en spændende rundvisning på virksomheden, hvor daglig leder af Nielsen Gun Parts Jørgen Nielsen undervejs berettede om sine kobberkugler, lyddæmpere, rekylbremser, riffelpiber og tankerne bag det hele. Undervejs berørte han også virksomhedens historie og filosofi samt mulige fremtidsplaner.

Har man en gang talt med Jørgen, kan man ikke være i tvivl om, at han er en mand, der forfiner hvor der kan forfines og i øvrigt gennemtænker de ting, der allerede synes gennemtænkt. Rundvisningen bød da også på momenter som var meget nørdede, men med Jørgens farverige sprog, hans til tider skæve humor og en indlevende måde at fortælle på, blev selv kompliceret stof både interessant, underholdende og ikke mindst forståeligt.

Hos Nielsen Gun Parts arbejder man ud fra den virksomhedsfilosofi, at dovenskab i den grad betaler sig: Jo flere maskiner, der kan producere uden at være under opsyn, desto bedre en forretning har man. Jørgen understregede flere gange, at det er dovenskaben i at få maskinerne til at gøre arbejdet, der gør det rentabelt for virksomheden fortsat at designe og producere alt i Danmark. Der produceres således i døgndrift, selvom fabrikken kun er bemandet om dagen.

På en paradoksal måde modsiger Jørgen Nielsens væsen dog filosofien om, at dovenskab betaler sig, for selv om maskinerne kan passe sig selv og han måske kunne dovne den, synes de små grå at køre på højtryk hos ham. Der er ikke den test, den lille tekniske detalje, forbedring eller justering han ikke har foretaget eller gjort sig tanker om ikke at foretage.

Undervejs blev flere myter ligeledes manet i jorden og der kan ikke have været mange af de deltagende, som ikke havde lært et eller andet, eller i hvert fald havde fået noget at tænke over efter rundvisningen.

Besøget blev afsluttet med kaffe, kage og en hyggesnak.

Arrangementet var gratis, og med erfaring fra dette besøg vil Nordisk Safari Klub arbejde med nye initiativer af denne art.

Formandsskifte i Nordisk Safari Klub

Ved Nordisk Safari Klubs generalforsamling d. 6. april i Odense trådte formand gennem syv år Christian Jensen tilbage. Niels Thaning blev af bestyrelsen foreslået som ny formand og herefter valgt

Læs mere »

NSK på OCC

Under Jagt- & Outdoor Messen i Odense d. 5.-7. april deltog Nordisk Safari Klub med en stand på 100 m², og den var velbesøgt! Af: Redaktionen Mange af vore trofaste

Læs mere »

NSK’s generalforsamling 2024

Der var fint fremmøde, da NSK afholdte sin årlige generalforsamling d. 6. april på Hotel Odense. Dirigent på generalforsamlingen var advokat Lars Bundgaard, der har en uformel tilgang til hvervet,

Læs mere »

Trofæ 1-2024

Du kan godt glæde dig, for årets første udgave af Trofæ er på vej til din postkasse. I Trofæ 1-2024 kan du bl.a. læse om: Jagten på samtlige 11 gemsearter

Læs mere »