Stone Sheep (Ovis dalli Stonei) er et af fire forskellige arter af vilde får som findes i Nordamerika. En fuldvoksen vædder vejer imellem 80 og 100 kg. Artens udbredelsesområde er i det nordlige British Columbia og sydlige Yukon i Canada. Der bliver årligt nedlagt ca. 350 Stone Sheep i Canada.
Stone Sheep væddere må ifølge loven kun nedlægges, hvis den er “fullcurl” eller mere end 8,5 år gammel. På en vædder med fullcurl horn kan man trække en snor fra hornspids til hornspids uden at den rører ved vædderens næseryg.
Stone Sheep jagter er dyrere end jagter på Dall Sheep, idet der er færre licenser til rådighed. Jagt på Stone Sheep gennemføres med heste og jagten kan oftest kombineres med jagt på andre arter.
I TROFÆ 5-2024 kan du læse om Niels Thordals arbejde som guide på en sådan jagt, hvor er nedlægges et Stone Sheep med en alder på ca. 12 år.




