Eurasian Wild Boar – Turkey,TR – Christian Sauer

Christian Sauer
Fremtidsvej 29
2860 Søborg
Danmark
3657@nordisksafariklub.com
20 87 53 41

Generelle oplysninger

Rejsens varighed

02/01/2009

til

08/01/2009

Aktive jagtdage

03/01/2009

til

07/01/2009

Jagtland

Turkey,TR

Provins

Antalya

Lokalt areal

Shikar Safaris special area i Kas

Hegn

Shikar Safaris special area i Kas

Jagtrejsebureau

Holmelund Jagtrejser

Jagtrejsebureau website

Arrangør/Outfitter

Shikar Safari

Link til arrangør/outfitter

http://www.shikarsafaris.com

Kontaktperson

Jan Christiansen

Personlig Guide

Jagterfaringer

45 års jagterfaring med jagt i Danmark, Sverige, Schwietz, Rusland, Tyrkiet

Generelle Bemærkninger

Vi var et hold på 13 jægere på drivjagt. På 5 dage blev der selve drivjagter skudt ialt 9 vildsvin heraf 5 keilere med den største på 25 cm. Flere af os så kun enkelte svin, hovedsalig enlige søer og keilere og meget begrænset antal smågrise. Ialt i størrelsesorden max 30 stk. Der var dage hvor vi intet så.

Nedlagte Arter

Vildarter der blev nedlagt

Trofæstørrelse:

Eurasian Wild Boar

Dato for nedlæggelse:

Dyreartens forekomst

Trofæstørrelser

Trofæopmåling

Konservator firma

Montering

Generelle oplysninger

Vildarter, der ikke blev nedlagt:

Eurasian Wild Boar

Baggrunden for manglende succes:

Havde kun en reel skudchance, og så ikke yderligere svin på drivjagten. Som en del af kompensationen – se nedenfor – fik vi mulighed for at komme på en enkelt aften pürsch. Her fik jeg skudt 2 årsgrise.

Supplerende bemærkninger

Særlige problemer ved jagten:

Jagtarealet var en blanding af skov, klippe og bjergskråninger. Arealet burde rumme en bestand af svin. Naturmæssigt en stor oplevelse. Jeg skal henvise til Henrik Rask’s jagtrapport vedr. Jagt i samme område d. 5 -9 jan. 2008, hvor bl.a jeg selv også deltog. På baggrund af den tilbudte kompensationsrejse til en favorabel pris i jagtområder ved Sortehavet, samt forklaring om at der var tale om “special areas” med store chancer for de store keilere, var vi 3 mand der tog mod tilbudet. Som følge af de meget specielle vejrforhold i det nordlige Tyrkiet i år, fik vi i slutningen af december oplyst, at det på grund af store snemængder ikke ville være muligt at jage i disse områder, hvorfor vi fik tilbud om, at jagten kunne gennmføres i Antalya Regionen i Sihikars “speicial Areas” i Kas. Dette tilbud tog alle 13 jægere i mod., specielt da det fra Shikar Safari blev anført, at der var tale om områder hvor der ikke i flere år havde været drevet jagt. Som allerede nævnt så vi (hele holdet) stort set ingen vildsvin i jagtperioden, og ej heller nævneværdigt omfang af tegn på aktivitet af vildsvin. Jan Christiansen fra Holmelund Jagtrejer detlog selv i turen. Efter de to første dage klagede han til ejeren af ShikarSafari over dette. Vi fik derefter et tilbud om, at vi i hold på 3 mand kunne komme på aftenpürsch efter vildsvin på foderpladserne. Der blev på 4 aftener skudt i alt 6 svin heraf en pæn (ca. 20 cm) Keiler, men det var jo ikke den slags jagt vi var kommet efter. Jeg skal i denne forbindelse nævne at vi alle var enig om, at Jan var sagesløs i vores dårlige oplevelse, idet han hele tiden har informeret os om de oplysninger han har modtaget fra Shikar Safari Som også anført i Henrtik Rask’s rapport skete eftersøgning efter påskudt vildt halvhjertet, med en enkelt undtagelse. Nedlagte vildsvin blev efterladt på stedet, af “praktiske” og vistnok også religiøse årsager. Til forskel fra sidste år var ingen lange skudafstande (100-300 meter) påkrævet , hvis man ville gøre sig håb om at nedlægge vildsvin på disse poster, men til gengæld kom der ingen svin Til gengæld var transporten rundt i områderne i orden. Den lidt “løsere” organisering af jagtens forløb, var stadig et problem, med mange og lange ventetider. der var ingen dage hvor vi nåede 4 drev. Da jagten foregår i bjergområder kan det ind imellem være temmelig strabadserende, hvilket bureauerne sædvanligvis ikke oplyser. 13 mand nedlagde 9 vildsvin på 5 dages jagt.

Særlige højdepunkter ved jagten:

Igen den flotte natur, snedækkede bjerge og vidstrakte udsigter, samt et rigtig godt samvær med hyggelige jægere

Anbefaling af udstyr/jagtperiode:

Det anbefales at man medbringer regn- og vindtæt tøj samt fodtøj der egner sig til færdsel i både vådt og tørt terræn, varrierende fra alm. skov til klippe terræn. Vi kan ikke vurdere om jagttidspunktet var det optimale, men det blev ikke brugt som undskyldning, dog nævnte man, at der på nuværende tidspunk var brunst, hvilket kunne være årsagen til at vi ikke så så mange små grise.

Gennerelle vejrforhold:

Vi havde i år 3 dage med kraftige regnbyger, samt en enkelt dag med tørvejr og sol.

Kan turen anbefales:

NEJ !!!!! Det kan ikke anbefales, at man ukritisk deltager i drivjagter der arrangeres af Shikar Safari i Antalya regionen, medmindre man sikre sig en form for garanti for antal nedlagte grise, samt en aftalt kompensation såfremt et sådan løfte ikke realiseres. Jeg må efter 2 jagter i samme områder konstatere, at oplysningerne om muligheden for 15 – 25 nedlagte grise i “regular areas” og 20 – 40 grise i “special areas” ikke er opfyldt. Som anført i Henrik Rask’s rapport fra 2008 er der ingen tvivl om, at der på Shikar Safaris jagtområder i Antalya regionen bliver jagtet temmelig ofte, hvilketr vi også fornemmede ved samtaler med forskellige folk dernede. Vi oplevede ingen forskel i om områderne var en “speciel eller regular area”

Karakter

Jagtrejsebureau:

Lokal outfitter:

Personlig guide:

Jagtareal:

dårlig

Camp/indkvartering:

god

Materiel, biler, etc.:

acceptabel

Forplejning, mad og drikkevare:

acceptabel

Trofæbehandling:

acceptabel

Omkostninger

Samlede omkostninger:

DKK
20.000