Nordisk Safari Klub

Slammodtagere 2024

På Jagt & Outdoor Messen 5.-7. april modtog konservator Kasper Pedersen fra Nordjylland en Slam plaquette for sin NSK Slam 50. Det samme gjorde midtjyske Lars Bjerregaard Nielsen, mens Søren Lindbjerg fra Aarhus rundede de 100 arter som udløser en NSK Slam 100.

Kasper har været medlem af Nordisk Safari Klub siden 2018. Den første art i hans NSK Slam 50 blev nedlagt, da han var 16 år. Dette betyder, at han i princippet har brugt 23 år på at fuldende den.

Lars har gennem de sidste 45 år rejst og oplevet en masse og kom dermed over tid helt automatisk tættere på at kunne opnå sin NSK Slam 50. At opnå en Slam blev derfor først sent et mål for den kendte trofæopmåler.

Den art Søren Lindbjerg brugte mest tid på at få var ulven, mens den europæiske brunbjørn var den han brugte kortest tid på.

For at nedlægge de 100 arter besøgte Søren alle kontinenter på nær Antarktis og i alt er det blevet til jagt i 29 lande:

Danmark, Tyskland, Bulgarien, Ungarn, Nordmakedonien, Letland, Finland, Grønland, Skotland, England, Kroatien, Spanien, Østrig, Bosnien, Australien, Argentina, USA, Abu Dhabi, Tyrkiet, Belarus, Polen, Serbien, Frankrig, Sverige, Namibia, Sydafrika, Grækenland, Zimbabwe og Mauritius.

Du kan læse et miniportræt af de tre jægeres vej til deres Slams i næste nummer af TROFÆ (TROFÆ 3-2024), samt se et lille udvalg af trofæfotos fra deres jagter.

Hvor er fornuften blevet af?

Åbent brev til de danske politikere Med reference til den nye bandepakke som strammer lovgivningen omkring besiddelse af knive, vil jeg på vegne af Nordisk Safari Klub gerne opfordre politikerne

Læs mere »

Fatalt møde med problemelefant

Der er ganske sikkert flere af klubben medlemmer som har rejst med Omujeve Hunting Safaris i Namibia. Professional Hunter og ejer af Omujeve Hunting Safaris, Corne Kruger, har den 18.

Læs mere »

Mulig fremtid for salg af næsehornshorn

I Sydafrika arbejder man nu på at lancere en plan for at afvikle forbuddet mod handel med næsehornshorn inden udgangen af 2030. Forslaget er kontroversielt, da krybskytter som nedlægger næsehorn for

Læs mere »

Har du nedlagt en Dagga Boy?

Er du til Dagga Boys? Der er ganske sikkert nogle NSK-medlemmer, som enten har nedlagt eller lykkes med at nedlægge en gammel bøffeltyr på fair chase-jagt i løbet af sommeren.

Læs mere »