Coyote – Canada,CA – Henrik Larsen

Henrik Larsen
Kvostedvej 16
8831 Løgstrup
Danmark
Henrik.Rud@ru.rm.dk
+45 24857966

Generelle oplysninger

Rejsens varighed

09/02/2014

til

19/02/2014

Aktive jagtdage

10/02/2014

til

17/02/2014

Jagtland

Canada,CA

Provins

Alberta

Lokalt areal

Alpine Outfitters syd for Grande Prairie, Alberta, Canada

Hegn

Alpine Outfitters syd for Grande Prairie, Alberta, Canada

Jagtrejsebureau

Alpine Outfitters

Jagtrejsebureau website

Arrangør/Outfitter

Lowell Davis

Link til arrangør/outfitter

Kontaktperson

Outfitter Lowell Davis

Personlig Guide

Outfitter Lowell Davis og guide Travis —

Jagterfaringer

Mere end 35 års jagter i Europa samt Nord- og Sydamerika

Generelle Bemærkninger

Der er en god bestand af ulve i området og vi så dagligt friske spor fra flere flokke. Ulve færdes over store områder og bestandtætheden er aldrig stor når man taler om ulve. Der er fri afskydning af ulve. Alle 3 jægere nedlagde hver sin ulv på jagten. En jæger så 7 ulve og havde skudchance til 3 ulve. Outfitteren oplyste, at ca. 80% af jægerne ser ulv og ca. 60% nedlægger ulv. De canadiske ulve er temmelig store, outfitteren oplyste at ulvene normalt vejer 100 – 110 lbs. Kvaliteten af ulvenes vinterpels var helt i top. Der er rigtigt mange coyoter i visse områder af jagtterrænnet og afskydningen er fri. Jeg indstillede skydningen da jeg havde nedlagt 5 coyoter midt på anden jagtdag. Coyoterne er store og vinterpelsen er i fineste stand.

Nedlagte Arter

Vildarter der blev nedlagt

Trofæstørrelse:

Coyote

Dato for nedlæggelse:

Dyreartens forekomst

Trofæstørrelser

Trofæopmåling

Konservator firma

Montering

11.02.2014

Generelle oplysninger

Vildarter, der ikke blev nedlagt:

Baggrunden for manglende succes:

Supplerende bemærkninger

Særlige problemer ved jagten:

Ingen.

Særlige højdepunkter ved jagten:

At “mærke” ulvenes dybe tuden på nært hold i tæt skov. At slæbe det tunge drømmetrofæ (ulven) ud gennem aftenmørket mutters alene, for at vente på outfitteren i fuldmånens lys på den nedlagte ulv i frostglitrende sne. Ensomheden blandt ulve, sne og fuldmåne i den frosne Canadiske natur var en enestående oplevelse. At opleve de mange træningsskud gjorde det muligt, at nedlægge en coyote i allerførste skud, på 400 m.

Anbefaling af udstyr/jagtperiode:

Ulve er store og skudstærke dyr, der går mange kilometer med et dårligt skud. Da ulvekroppen er temmelig smal anbefaler (næsten kræver) outfitteren, at der anvendes let og hurtigt ekspanderende projektiler af typen Ballistic Tip. Projektilet nærmest eksploderer i ulven og sikrer den kun går en kortere strækning selv ved halvdårlige træf. Ballistic Tip´perne lavede ikke store udgangshuller, hverken i min ulv eller coyoterne. Outfitteren anbefaler, at der anvendes fladt skydende kalibre i middelklasse 7mm Rem og lignende. Der indskydes på 200 m og det er vigtigt at kende kuglebanen ud til 300 m eller længere. Jeg anvendte cal. 308win med 150gr Ballistic Tip og nedlagde 5 af 6 stk. vildt på 200 – 400 m´s skudafstand. Outfitteren anbefaler februar – marts, hvor ulvene er sultne og i løbetid. Udstyrsmæssigt kan det anbefales at medbringe afstandsmåler, håndkikkert, masser af varmt tøj, store støvler, “varme poser” og en stor rygsæk til trøjer, madpakke m.v. Mange jægere har stor glæde af lydbøger eller en kryds og tværs til de mange ensomme vente timer i skjulet.

Gennerelle vejrforhold:

Canadisk vinter med masser af sne. Normalt ligger temperaturen på -10 – 20C. Temperaturen kan let falde til -25 -35C, undertiden kommer et varmt pust med positive temperaturer. Jagten bedrives fra små tætte skjul, der tager vinden. Små gasvarmere gør at man kan holde varmen i alt vintertøjet.

Kan turen anbefales:

Ja, hvis man vil tilbringe dagene ensomt, i et lille skjul ved et bait. Mange ravne og ørne på baiten sørger for den daglige underholdning og de mange ventetimer glemmes ved det første glimt af ulven. Man må accepterer at kun 80% af jægerne ser ulv og kun 60% nedlægger ulv. Satser man på coyote vurderer jeg, at næsten alle kan få en eller flere coyoter. Det er muligt at tage en “fridag” fra ulvejagten og prøve den mere aktive lokkejagt på coyote.

Karakter

Jagtrejsebureau:

Lokal outfitter:

fremragende

Personlig guide:

fremragende

Jagtareal:

fremragende

Camp/indkvartering:

god

Materiel, biler, etc.:

god

Forplejning, mad og drikkevare:

god

Trofæbehandling:

fremragende

Omkostninger

Samlede omkostninger:

DKK
32.000