Nordisk Safari Klub

Isbjørn skudt i Sdr. Strømfjord

Grundet Indlandsisen udbredelse kan isbjørne ikke indvandre til Sydvestgrønland over landjorden. Det sker dog jævnligt – sommetider med flere års mellemrum – at isbjørne driver i land på isflager i den del af Grønland.

Isbjørne oplever ofte fødeknaphed i denne del af Grønland, og da Sydvestgrønland er landets tættest beboede område, vil bjørne ofte søge føde tæt på menneskelige beboelsesområder.

Dette skaber potentielle konflikter og farlige situationer mellem mennesker og det store rovdyr, hvorfor isbjørnene – som en forebyggende foranstaltning – nedlægges af lokale fangere eller myndighedspersoner.

Ifølge Grønlands største avis Sermitsiaq AG fik Politiet mandag formiddag anmeldelse om, at en isbjørn var set nær Kangerlussuaq.

– Politiet fik anmeldelse om bjørnen kl. 11.35 mandag formiddag, oplyser vagtchef Jørgen Madsen til avisen.

Bjørnen blev set på vejen mellem Sdr. Strømfjord og Indlandsisen – her blev den nedlagt!

Arkivfoto af canadisk isbjørn: Holger Krogsgaard Jensen.

Fatalt møde med problemelefant

Der er ganske sikkert flere af klubben medlemmer som har rejst med Omujeve Hunting Safaris i Namibia. Professional Hunter og ejer af Omujeve Hunting Safaris, Corne Kruger, har den 18.

Læs mere »

Mulig fremtid for salg af næsehornshorn

I Sydafrika arbejder man nu på at lancere en plan for at afvikle forbuddet mod handel med næsehornshorn inden udgangen af 2030. Forslaget er kontroversielt, da krybskytter som nedlægger næsehorn for

Læs mere »

Har du nedlagt en Dagga Boy?

Er du til Dagga Boys? Der er ganske sikkert nogle NSK-medlemmer, som enten har nedlagt eller lykkes med at nedlægge en gammel bøffeltyr på fair chase-jagt i løbet af sommeren.

Læs mere »

Trofæmuseet får nyt hjem

Nordisk Safari Klub samarbejder med Børge Hinsch Fonden om Jagt- og Trofæmuseet som tidligere kunne ses på Valdemars Slot.   Tekst: Thomas Lindy Nissen Foto: Børge Hinsch Fonden   Museet

Læs mere »

TROFÆ 3

Så er årets tredje nummer af TROFÆ på vej til din postkasse. Omdelingen finder sted fra 11-14. juni.

Læs mere »