Nordisk Safari Klub

Vigtig ændring i Air New Zealands regler for at medbringe våben på fly

Farligt gods specialisten fra Air New Zealand har informeret NZDA (New Zealand Deerstalkers Association) om, at der er ændringer i deres regler for deres krav til transport af våben.
Med virkning fra den 17. november 2021, skal alle passagerer, der rejser med våben gennemgå to “verifikationer/tjek af ejerskab”.

Verifikation/tjek 1: Afgang – ved check-in:
Passageren/ejeren skal kunne fremvise en af følgende:
– en gyldig våbentilladelse
– en gyldig våbentilladelse for udlændinge
– en gyldig importtilladelse

Lufthavnsmedarbejderen vil kontrollere følgende:
– at navnet på bookingen er det samme som på dokumentet
– dokumentet er gyldigt, d.v.s. at det ikke er udløbet eller ugyldigt

Hvis kontrollen er kan gennemføres uden problemer, sættes et mærke på våbenkufferten/-tasken “udleveres til passager eller baggage-service”, og er hermed accepteret til at blive medtaget på flyet. Der kræves ikke en underskrift ved udlevering, ligesom passageren/ejeren ikke vil modtage en kopi.
Kan passageren/ejeren ikke gennemføre “verifikation/tjek af ejerskab”, vil våbnet ikke få tilladelse til at blive fragtet med flyet, og check-in processen vil blive afsluttet.

Verifikation/tjek 2: Ankomst – ved ankomst til destinationen og inden udlevering af våben:
Våbnet vil enten blive udleveret direkte til passageren/ejeren eller til en baggage-service kontoret (hvis et sådan er tilgængeligt). I begge tilfælde skal passageren/ejeren kunne gennemføre “verifikation/tjek af ejerskab” (den samme som ved check-in), inden våbnet kan blive udleveret.
Skulle passageren/ejeren ikke kunne gennemføre “verifikation/tjek af ejerskab”, vil våbnet ikke blive overdraget. Det lokale politi vil i dette tilfælde blive tilkaldt og våbnet overlades herefter til dem.

For mere information om at rejse med våben, se nærmere på Air New Zealands website: https://www.airnewzealand.co.nz/travelling-with-firearms-or-ammunition

 

Auktioner i december

December! Måneden, hvor man gerne må sige alt det højt, som man ønsker sig. Og – der er vel heller ingen, der siger noget til, hvis man lægger en god

Læs mere »

Nyheder fra det sydlige Afrika

Custodians generalforsamling Så er der nyheder fra det sydlige Afrika. Nordisk Safari Klubs formand Christian Jensen og kommunikationsmedarbejder Jens Ulrik Høgh er nemlig i øjeblikket i det sydlige Afrika. Det

Læs mere »

NSK søger ny sekretariatsleder

Udpluk af arbejdsopgaver for klubbens nøglemedarbejder: Besvarelse af henvendelser til foreningen telefonisk og på skrift. Sekretærfunktion for bestyrelsen og udvalg. Alm forekommende sekretærarbejde for foreningen. Økonomi- og budgetrapporteringer til bestyrelsen.

Læs mere »

Auktioner i november

Vi har endnu to auktioner i november måned. Det kunne være julegaven til en du holder rigtig meget af (det kan vel også være en selv). De to auktioner udløber

Læs mere »

Trofæopmålinger i november 2022

Datoer for trofæopmålinger Der opmåles i CIC for Danmarks Jægerforbund for trofæer nedlagt i Danmark, heriblandt top 10 bukke til medlemsbladet “Jæger”. Der opmåles i SCI og CIC for Nordisk

Læs mere »

Velkommen til Nordisk Safari Klubs

nye webside

Godt du kom…

Siden er stadig under konstruktion, så vi håber på din tålmodighed. 
Når vi er færdige med sitet er det et nyt og moderne website, der tilgodeser de ting vi ønsker at præsentere for vores medlemmer.

God fornøjelse!