Nordisk Safari Klub

PAC-gate – debatindlæg

PAC har udfordringer

Politiets Administrative Center (PAC) har store udfordringer i forhold til at udstede forskellige former for våbentilladelser til danske jægere. Forsinkelserne er på mange måneder for flere typer af tilladelser. PAC kan ikke komme med et bud på, hvornår man med sikkerhed er tilbage til normalen. Årsagen til sammenbruddet er indførelsen af et nyt IT-system den 18. januar 2022. IT-systemet, der er udviklet af Webcompany og indtil videre har kostet skatteborgerne mere end 200 millioner, virker helt enkelt ikke. Det vidste Politiet godt, da de slukkede for det fungerende system den 17. januar. Dermed bragte de tusinder af jægere og hele jagtudstyrsbranchen i knibe.

I skrivende stund (4. maj) ligger våbenhandlen i de danske jagtforretninger stort set stille. Folk kan ikke få deres tilladelser og køber ikke hverken våben, optik, natkikkerter, ammunition eller andet, der reelt kun kan bruges, hvis man har tilladelse på riflen. Butikkernes våbenrum er fyldte med rifler, der blev solgt inden det gik op for alle, at PACs system er brudt sammen på ubestemt tid. Krisen går også ud over salget af alt muligt andet jagtudstyr, jagtrejser og annoncer i jagtmedier.

På trods af, at fejlen alene ligger hos myndighederne, der dels havde flere år til at udvikle systemet og dels aktivt valgte at slukke for det fungerende system selvom det nye ikke virker, er der ingen udsigter til hverken skadeserstatninger, dispensationer eller midlertidige løsninger. Det vildeste justitsminister Nick Hækkerup har formået at svinge sig op til er, at bede politiet om at få systemet på plads ”hurtigst muligt”.

Vi stopper ikke

Nordisk Safari Klub har dels gjort forskellige dele af pressen (herunder Børsen) opmærksomme på problematikken, vi har råbt jægerne op via jagtpressen, vi har skrevet et debatindlæg til Altinget, og vi arbejder med folketingspolitikere bagom kulisserne. Situationen er fuldstændig uacceptabel og vi stopper ikke før problemerne er løst.

Danmarks Jægerforbund har endvidere valgt at gå til ombudsmanden for få kigget på den uholdbare situation.

Vi følger op.

Nye auktioner online

Auktioner online Så kom vores auktionsmodul op at køre igen og vores tidligere planlagte auktioner er nu online! På Nordisk Safari Klubs hjemmeside finder du auktionerne, hvor du kan være

Læs mere »

NSK forklarer trofæjagt på Sky News

I denne udgave af podcasten Sky News Daily, forklarede Jens Ulrik Høgh på vegne af Nordisk Safari Klub trofæjagt for podcastens lyttere. Programmet inkluderede desuden: Maxi Pia Louis, som repræsentant

Læs mere »