Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Jagtmodstand i lokalpolitik

I Dortmund, Tyskland, skal der til september vælges en ny borgmester. Det betyder blandt andet, at det for politikere og organisationer er tid til at dele synspunkter om mangt og meget. Dyreaktivister har valgt at rette deres fokus og skyts mod messen ”Jagd & Hund”, som årligt afholdes i Dortmund.

Organisationer som Deutschen Naturschutzring (Tysklands Naturbeskyttelsesforbund) og PETA (People for Ethical Treatment of Animals), er fremme med deres argumenter mod jagt, særligt i Afrika. Nu er der så gået valgkamp i den og flere partier ønsker tiltag som etiske udvalg og forbud i jagtens verden – og dermed også for messen ”Jagd & Hund”.

Den lokale overborgmesterkandidat Michael Kauch fra FDP har været ude og proklamere, at han vil arbejde hen imod et forbud mod at der i Westfalenhallen, hvor den årlige ”Jagd & Hund” messe afholdes, kan markedsføres trofærejser til bl.a. Afrika.

Ledelsen af ”Jagd & Hund” fortælle dog, at alle lovbestemmelser selvfølgelig overholdes, og at man ikke tolererer overtrædelser af dyre- og artsbeskyttelse på messen.

Spørgsmålet er, om vi i de nordiske lande vil komme til at møde lignende demonstrationer og politiske jagtmodstandere, som ønsker at lukke ned for vores jagtmesser og jagten generelt.

Hvad sker der, når f.eks. Veganerpartiet stiller op til Folketinget i Danmark? Og hvordan vil jægerne håndtere evt. udfordringer som dem, der ses nu i Dortmund.

I Nordisk Safari Klub tror vi på, at vi kommer længst med en faktabaseret dialog om, hvad jagt er, kan og gør for naturen, vildtet og lokalbefolkningen i f.eks. Afrika, som nævnes her. Vi tror også på, at vi skal turde være ærlige om, hvorfor vi går på jagt!

Det er sandt, at naturbevaring er en konsekvens af jagten, men vi skal også forholde os til, at det, som @Nordic-Safari-Club-Communication nævner i videoen den 19. august, sjældent er derfor vi er jægere.

Ærlighed, fakta og formidling, tak! Og selvfølgelig hjælper det kun, når dem vi taler med, faktisk også lytter.

Vi håber, Dortmund kommer godt gennem valget og finder den rette borgmesterkandidat, som også forstår bæredygtig jagt, nationalt som internationalt.