Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Nekrolog

Per Kaufmann redaktør på TROFÆ døde den 26 maj efter nogen tids sygdom.

 

Da Per tiltrådte stillingen som redaktør blev vi hurtigt klar over at vi havde fået fat i en meget dygtig og kompetent mand, som så rigeligt fyldte stillingen ud. Per var meget visionær og gav bladet et stort løft i både kvalitet og indhold. På mange bestyrelsesmøder hvor Per deltog, var han med til at præge beslutningerne i høj grad. Per var ikke medlem af bestyrelsen, men når han åbnede munden blev der stille omkring bordet, idet vi alle vidste, at det der kom, var værd at lytte på, og der stod stor respekt omkring hans person, holdninger og meninger. Per var en af de helt store formidlere af jagtens sag, og især jagt som en del af naturbevarelsen. Da vi etablerede conservation ideen, bad vi Per deltage i udvalgsarbejdet, og her havde Per en meget stor del af æren for at planen blev ført ud i livet, og specielt Per’s høje etik i arbejdet skinnede igennem.

Høj etik og troværdighed var også centralt i arbejdet med TROFÆ. De samtaler jeg havde med Per forud for en udgivelse, vidnede om en mand med stor indsigt, eller viljen og evnen til at få det, og hele tiden med tanke på at vi skulle formidle jagtsagen på en god og etisk forsvarlig måde. Tingene var i orden når Per sendte TROFÆ i produktion.

Som person var Per altid glad og klar med en kvik bemærkning på sin egen lune stilfærdige facon. På messer o.l. hvor vi tilbragte en del tid sammen, var det meget svært at være i dårlig humør, når vi var sammen med Per.

Vi kommer til at savne ham, men jagtsagen kommer i den grad til at savne en så god ambassadør som Per var. Der er ikke mange der har gjort så meget for jagtens sag, og for fremtidens muligheder for at gå på jagt, og der er ikke mange der har ydet en så stor indsats for Nordisk Safari Klub som Per Kauffmann.

En af de helt store, er her ikke mere.

 

På bestyrelsens vegne og med dyb respekt

 

Christian Jensen