Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Våbentransport – update

 

Der sker forskellige ændringer vedr. våbentransport i denne tid.

Et eksempel er hos TAP/Portugal hvor en ny procedure er at ammunition nu ikke kan lægges i den indcheckede bagage, som der er normal praksis. Ammunitionen kan kun transporteres i en container i ”hard material” hvilket vil sige en stålemballage og i princippet med lås. Der skal betales afgift for dette stykke bagage separat, sin lidenhed til trods. Herudover skal våbnet transporteres i en våbenkuffert som ekstra bagage til en pris af 50 Euro per flyveben. Hermed når prisen for 2 stykker ekstra bagage op på 100 Euro per flyveben – udover din almindelige kuffert, hvor der på mange afgange også er tillæg herfor.

Lufthansa fakturerer nu 80 Euro for transport af våben på europæiske ruter per flyveben. Herudover tillægges der yderligere et beløb fra visse lande: Sydafrika + 50 Euro, Spanien + 80 Euro, Italien + 90 Euro og Tyrkiet + 30 Euro. Lufthansa opgiver at disse ekstra beløb skyldes lokale afgifter til security.

Lufthansa meddeler endvidere at våbentransport nu via dem er forbudt til/fra Heathrow, Aberdeen, Edinburgh, Inverness og Glasgow. De henviser til brug af andre lufthavne.

Norwegian tager 300 - 600 DKK for et ekstra stykke bagage for korte ruter og 500 - 600 DKK for det de kalder ”international langdistance”. Der beregnes tillæg hver vej. De tager det i øvrigt ret roligt vedr. ammunition: ”Ammunitionen skal være pakket ned i den samme aflåste kasse som våbnet, hvis den er indrettet til det, eller som indchecket bagage i fabrikantens originale emballage eller i en ammunitionskasse beregnet til formålet.”

Turkish Airlines beregner en afgift baseret på rute, vægt mv., men en ekstra våbenkuffert koster fra 30 til 60 Euro per flyveben.

HUSK ALTID:

  • Vær altid opmærksom på at der kan blive stillet krav om at ammunition er i en aflåselig container i fast materiale.
  • Vær yderligere opmærksom på at de fleste (om ikke alle) selskaber kræver at våben og ammunition er anmeldt til flyselskabet i god tid inden afgang. Det er altså ikke nok at møde frem og satse på at det glider igennem. Sørg for at få en bekræftelse på at det er accepteret af selskabet, ellers kommer du for sent til flyet en dag.