Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Canada afvæbner landet ved at inddrage 250.000 våben

 

Delstatsregeringen i Alberta, Canada har i dag vedtaget at støtte jægere, sportsskytter og alle andre borgere der lovligt har et eller flere våben. Det sker for at modgå den massekonfiskation af 250.000 våben som den Canadiske regering har varslet i oktober. Det er det hidtil stærkeste modtræk mod den storstilede plan, der truer med fængselsstraf til alle der ikke indleveret deres gear til staten.

Forhistorien er at Prime Minister Justin Trudeau og hans liberale parti har lovet vælgerne den største konfiskation af våben i Canadisk historie i forbindelse med valget i oktober 2019 – som partiet vandt. Det betyder at alle med en udstedt våbentilladelse skal aflevere dem til staten til destruktion. Det samme gælder våbenbutikkerne.

Ejere af riflede våben, ca. 250.000, skal overdrage deres våben til staten inden for 2 år og vil modtage en kompensation på $1,000 per våben. Alternativet er, som det slås fast, at forlade landet eller sælge sine våben i udlandet. Det kræver dog en autorisation som ikke kan garanteres udstedt.

CBC News har tidligere udtalt at udgifterne til dette våben-udryddelsesprogram vil koste mellem at $400 og $600 millioner. Denne oplysning stammer fra Bill Blair som er minister for ”confiscation”.

(TheGunBlog.ca/SCI)