Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

TROFÆ/December på vej ud i verden

 

I denne udgave af medlemsbladet, sætter vi fokus på bjørne i alle farver, hvid, brun og sort med spændende beretninger fra forskellige steder i Canada, Alaska og Europa. Herudover introducerer vi en medlemskampagne for at slå klubbens medlemsrekord. For ikke at nævne, at vi på vores auktioner i januar og februar har hele 9 varer under hammeren med en værdi over 400.000 DKK.

Ellers har vi følgende indlæg og artikler:

Pletskud

I lederen sætter formand Christian Jensen fokus på det pletskud som klubbens nye tiltag vedr. Conservation synes at være.

Isbjørn i Svinefjorden

Vi åbner bladets artikler med at drage til Grise Fiord i Nunavut, Canada med Rolf Ramse. Det er en spændende beretning om jagt med hundespand på en kapital isbjørn under vanskelige – og ikke mindst iskolde – forhold med frost helt ned til 40 minusgrader.  

Artiklen er på svensk og sagt i parentes, så vil vi gerne have flere svenske (og norske) artikler.

Når Vildmarken kalder

har Hans Haarsløv benævnt sin artikel om jagt på sortbjørn i Alberta. I jagtområdet ved Birch Mountain er der mulighed for at få licens til to sortbjørne, hvilket Hans udnytter til fulde.

På tur efter Kaukasisk tur

Pedro Ampuero tager i næste artikel på tur efter Kaukasisk tur. Historien er en fortsættelse af Pedros artikel fra oktober-bladet, hvor jagten gjaldt gemse. Nu går jagten videre efter en tur. Se om det lykkes at komme tæt på det sky dyr.

Bjørnejagt i Kroatien

Så går turen til Europa hvor Morten Aarup går på Bjørnejagt i Kroatien. Jagten foregår om natten ved udlagte baits, hvilken stiller krav til tålmodighed og evnen til at sidde stille i lang tid. Læs om Mortens udfordringer med denne type jagt.

Alaska brunbjørn

Så er turen kommet til Alaska, hvor Per Kauffmann jager brunbjørn på Peninsulaen – stedet med verdens største brunbjørne og derfor et velegnet sted at realisere en drøm. En drengedrøms død hedder artiklen.

Den fede høvding

Det er lykkedes at få den travle formand, Christian Jensen, til også at bidrage til bladet med en artikel. Den fede høvding har han kaldt sin beretning fra en jagt på sortbjørn i Canada og det er der kommet en humoristisk artikel ud af.

Om bjørne

Redaktionen følger op med en mere fagligt orienteret artikel om verdens bjørne - trofæmæssigt set og en artikel om Bjørneangreb med dødelig udgang. Her samler vi op på de sjældne angreb fra bjørne med fatal udgang.

Nyt fra Conservation

Her skriver vi lidt om de aktiviteter og tiltag der har været indenfor det nye Conservation-projekt, og det er ikke småting…

Medlemshvervning

Vi igangsætter med december-bladets udgivelse en storstilet medlemskampagne med henblik på at skaffe flere ordinære medlemmer og conservation-medlemmer. Vi er tæt på en medlemsrekord, så vi håber at alle vil være med til at skaffe nye medlemmer. Fine præmier til de flittige og heldige – både til nye medlemmer og de medlemmer der melder nye ind.

Auktioner

Vi introducerer hele 9 donerede varer på vores auktioner i januar og februar. Aldrig før har vi haft så mange jagtrejser under hammeren. Værdien af jagtrejser på disse to auktioner er over 400.000 danske kroner. Der er mulighed for at sikre sig en overordentlig billig jagtrejse. Se mere på vores hjemmeside og vær med til at byde hhv. 16. januar og 6. februar.

Glæd dig til dette nummer.