Nordisk Safari Klub

Krybskytterier på næsehorn stiger

– ”Det er meget beklageligt, det der er sket. Og det fortæller tydeligt, at kampen på krybskytteri ikke er slut”, sagde talsmand for Namibias miljøministerium, Romeo Muyunda, tirsdag i denne uge. Nyheden kom samtidig med, at Muyunda kunne fortælle, at der er registreret en stigning i tilfælde af krybskytteri på næsehorn i juni måned. På mindre end to uger er 11 sorte næsehorn fundet døde og hornene er fjernet. Alle krybskytterierne er sket i Etosha National Park, Namibias største af slagsen.

Namibia er hjemsted for de eneste fritgående sorte næsehorn, der er tilbage i verden. Siden begyndelsen af året er der registreret 22 tilfælde af krybskytteri på næsehorn sammenlignet med 43 i hele 2021 og 40 i 2020.

Krybskytteri på næsehorn har plaget det sydlige Afrika i årtier, især i nabolandene Sydafrika og Botswana. Det har ført til oprettelsen af anti-krybskytteprogrammer, herunder afhorning og streng politikontrol.

Efter Sydafrika er hjemsted for den næststørste bestand af hvide næsehorn i verden og tegner sig også for en tredjedel af verdens tilbageværende sorte næsehorn.

Save the Rhino Trust anslår, at der er lidt over 200 fritgående sorte næsehorn i Namibia.

 

Rabataftale hos Circle K

Som medlem af Nordisk Safari Klub kan du nu, helt eksklusivt, få et brændstofkort til Circle K. Det betyder gode priser på brændstof. Vi har regnet lidt på det, og

Læs mere »

Oplysningskampagne om blyfri ammunition

Miljøstyrelsen i Danmark har i dag lanceret en oplysningskampagne om blyfri ammunition, som skal køre frem til forbuddet mod bly i centraltændt riffelammunition til jagt træder i kraft den  1.4.2024.

Læs mere »