Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Californien forbyder pelse

 

Den Californiske guvernør har underskrevet en ny lov der forbyder salg, og forarbejdning af skind og pelse til eksempelvis sko og tasker samt beklædning fra 2023. Dermed bliver Californien den første amerikanske stat til at implementere et forbud af denne karakter. Undtaget er dog okselæder og skind fra hunde, katte, får og geder. Det ser også ud til, at man stadig må få effekter udstoppet.   

Pelsindustrien har forsøgt at undgå loven og planlægger sagsanlæg mod staten. De betegner loven som et ”politisk ærinde” over for en vegansk dagsorden, og frygter at dette er det første skridt hen mod yderligere forbud omkring hvad vi spiser og klæder os med. De slår også fast at brug af kunstig pels ikke er bæredygtigt.

Dyreaktivisterne fejrede de nye tiltag. PETAs vicepræsident udtalte at ”i dag er en historisk dag for dyr i Californien, herunder de der bliver pelset i levende live".

Loven forbyder også dyr i cirkus idet dette betegnes som dyrplageri. Undtaget er dog katte, hunde og heste, ligesom den meget populære rodeosport også er undtaget.

(The guardian)