Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

TROFÆ/oktober 2019 er på vej

 

I dette næste nummer af TROFÆ, sætter vi fokus på verdens gemser, dels med en gennemgang af de forskellige arter, dels med artikler fra Kaukasus, New Zealand, Karpaterne og Balkan.

Næstformand Lars Prytz skriver i lederen om klubbens Conservation-projekt under titlen ”VI SKABER MERE FAUNA OG BESKYTTELSE GENNEM PLEJE OG JAGT, END MED FØLELSESLADELSE UDTALELSER OG FORDREJEDE PÅSTANDE”. Udover at handle om vores generelle bestræbelser på at beskytte retten til at gå på jagt, fokuserer lederen på at skaffe flere midler til dette arbejde.

Vi lader Pedro Ampuero indlede bladets øvrige indhold med sin artikel Gemserne i Kaukasus” der foregår i Rusland. Ikke blot en spændende historie, men også fotomæssigt i særklasse. Glæd dig til at læse om hans vanskelige jagt i de unge bjerge i Kaukasus, som er blandt de stejleste i verden.

Den følgende mere faglige artikel handler om “gemserne i verden”. Vi gennemgår de 11 jagtbare arter som SCI registrerer og beskriver herunder kravene til medaljer. Artiklen indeholder også fotos fra de medlemmer der har indsendt trofæbilleder af deres forskellige arter gemser.

”Den bedste oplevelse nogensinde” kalder Thomas Lindy Nissen sin artikel fra Makedonien, hvor han dokumenterer Jens Kjær Knudsens jagt på balkan-gemse. Også her både en spændende beretning og fremragende fotos.

Michael Sand følger i sin artikel ”Gemsejagt med op- og nedtur” den unge jæger Nikolaj Husted på jagt med Viking Guides på vestkysten af Sydøen i New Zealand. En spændende beretning om hvordan Nikolaj lykkes med at skyde en medalje-gemse under vanskelige forhold.

Vi lægger op til 2 auktioner i hhv. november og december. Emnerne er to jagter på henholdsvis zebra og giraf samt tøj fra SITKA, et zebraskind og en afstøbning af to enorme elefant-stødtænder.

Jesper Ole Wieslander Madsen jager gemser for tredje gang i Rumænien. I 2017 blev der ingen jagt på grund af omfattende tåge. Nu forsøger han igen og beskriver sin oplevelser i artiklen ”Gemsejagt i Karpaterne”.

I forbindelse med en kommende auktion over et sæt tøj, sponsoreret af Sitka Gear og Aktiv Fritid i Køge, har vi afprøvet et lignende sæt i felten på en jagt på sambar-hjort. Læs mere om resultatet i artiklen ”Test af Sitka Gear” og byd på det slidstærke sæt tøj på auktionen 7. november.

Nu skal det jo heller ikke være gemse det hele, hvorfor Claus Andersen kommer til orde i sin artikel om en jagt på kronhjort på Ormstrup Gods. Han har kaldt sin artikel for ”Brunstjagt i Danmark”.

Endeligt tager vi ”På jagt i Argentina” med Bo Jansen og hans søn. De jager axis, puma, får og geder samt naturligvis vildsvin. En beretning med masser af action og fine trofæer.

Under ”Klubnyt” inviterer vi til medlemsmøde i januar hos Miljøstyrelsen i Odense. Her vil Miljøstyrelsen vil fortælle om sit arbejde, herunder om import af trofæer og forsøg på import af truede dyrearter. Indlægget vil også omfatte spørgsmål vedr. CITES samt øvrige jagtrelevante emner.

Endeligt bruger vi et par sider til at gøre status på Conservation-projektet, som nu for alvor begynder at tage form. Læs mere om fremskridtene i ”Nyt fra NSK-Conservation”, der fremover vil være et fast indslag i bladet på samme måde som ”Nyt fra chapteret”, ”Udsyn” og ”Inspiration”.

God fornøjelse med det nye blad.